dijous, 5 de juny del 2008

Air Berlin

Abans de res, perdoneu que trenqui la meva línia habitual de bloc de fotos. Avui he llegit al Vilaweb un article sobre una opinió sobre el catala, diguem-ne poc favorable, i que m'ha animat a fer aquest post.

Podeu accedir a la notícia des d'aquesta URL:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2884638

Si els voleu fer algun comentari, tenen un formulari de contacte aquí:

http://www.airberlin.com/site/kontakt_db_a.php

Tenint en compte l'oferta actual de vols, jo ja tinc clar quina companyia no faré servir, i els ho he fet saber. Aquí us deixo les dades perquè cadascú faci les valoracions que cregui convenients.

Salutacions a tothom.

Text de la notícia:

"Air Berlin es reafirma en els comentaris despectius contra el català

El director de la companyia publica un polèmic editorial a la revista d'Air Berlín · La companyia va criticar el possible traspàs del Prat a la Generalitat

VilaWeb ha parlat amb la responsable de premsa d'Air Berlín a Espanya, Ana Baschwitz, que ha reafirmat el suport d'Air Berlín a l'editorial (pdf) que el director de la companyia aèria ha publicat a la revista que reparteixen entre els passatgers i que ataca el català. Joachim Hunold, director general d'Air Berlín, hi diu que avui en dia l'espanyol ja no és una llengua oficial a Mallorca, que hi ha nens que no el saben parlar i que la partició d'Espanya en nacionalismes regionals és un retorn als mini-estats medievals.

Segons Ana Baschwitz l'espanyol és la llengua oficial de l'estat i per tant, Air Berlín, que és una companyia aèria internacional, ja en té prou d'utilitzar aquest idioma. Baschwitz també ha dit a VilaWeb que comparteix les declaracions de Joachim Hunold respecte al català, que és veritat que hi ha nens que no l'aprenen i ha posat com a exemple la retirada de la tercera hora d'espanyol a Catalunya. La responsable de premsa considera que és innecessari que es faci servir el català, el basc o el gallec en les comunciacions de la companyia perquè tothom entén l'espanyol.

Ana Baschwitz ha puntualitzat que l'editorial no representa l'opinió de tota la companyia, sinó tan sols la del director, tot i que la comparteix. També ha dit que la companyia no emetria cap comunicat o nota de premsa sobre la qüestió.

Tot plegat és una resposta a una carta de la directora general de Política Lingüística de les Illes, Margalida Tous, en què demanava a Air Berlín i a d'altres companyies aèries que fessin servir també el català en les comunicacions amb els passatgers. L'editorial publicat per Hurnold, però, es pregunta si els caldrà donar cursos de català per decret als treballadors de la companyia."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari. Els missatges es revisen abans de ser publicats. Spam o missatges inadequats seran esborrats.
You can leave your message. Messages are reviewed before publish. Spam or inadequate messages will be deleted.